Overlast centrum komt óók door capaciteitsprobleem Politie

Op 27 november verscheen er een zorgwekkend bericht in De Telegraaf: ‘Politie Amsterdam Uitgekleed’. Daarin staat onder andere het volgende: “Een speciaal team tegen overlast in het centrum verdwijnt per direct.”

Als het gaat om overlast in horeca-gebieden, wijst men al snel naar de ondernemers daar. Die zouden meer moeten doen om dit te voorkomen. Natuurlijk zijn wij het daar mee eens: een groot deel van de verantwoordelijkheid lígt ook bij de horeca zelf.

Maar er is dus meer aan de hand. Het capaciteitsprobleem bij de Politie Amsterdam is een hot topic dat bij vele overleggen tussen gemeente, ondernemers en andere deelnemers te vaak onbesproken blijft. Toch is dit tekort aan mankracht één van de directe oorzaken van de overlast.

De NVKO spreekt de hoop uit dat het moreel bij de Politie niet verder wegzakt. Wij geloven dat wij door de samenwerking uit te breiden, de druk bij elkaar kunnen verminderen.

De (horeca)ondernemers van Amsterdam Centrum zijn een onderdeel van de oplossing in de strijd tegen overlast en criminaliteit, niet van het probleem.

1 team, 1 taak!